• English

Nieuwsbrief 6

image001.pngSeptember - Tafeltjesmarkt

Op initiatief van twee spontane en creatieve buurtbewoners werd op zaterdag 12 september de eerste editie van een tafeltjesmarkt gehouden in de tuin aan de Roland Holstlaan. Een vrolijk festijn van een mengeling van buurtbewoners als standhouders en bezoekers van de markt. Niet verwacht: het prachtige weer. Waren die verkocht werden zijn o.a.: boeken, plantjes, zaadjes, sieraden, kunst, cake en koffie en honing van eigen bijtjes. Maar vooral de mooie ontmoetingen en ….  de muziek van Barend Visser maakten het een waardevolle dag!

November – Thanksgivingimage002.png

De derde donderdag van de maand November was het zover. Thanksgiving vieren met mensen uit de buurt die we gaandeweg steeds beter hadden leren kennen. Uiteraard ging hier wat voorbereiding in zitten, met heerlijke recepten van Ali speciaal voor thanksgiving. Denk hierbij aan maispuree, pompoentaart en natuurlijk een heerlijk gevulde kalkoen. Het was lekker en waardevol om met elkaar te eten. Samen te vieren waar we dankbaar voor zijn, genieten van elkaars gezelschap. Heel mooi was het moment dat we een voor een iets noemde waar we dankbaar voor zijn. Veel verschillende dingen kwamen voorbij en het was tof om zoveel redenen voor dankbaarheid met elkaar te delen.

December - Kerst in de Voorhof

Waar slapen engelen eigenlijk? Waar woont God dan? Was Jezus dan ook een vluchteling?

image003.pngZomaar een aantal vragen van kinderen van basisscholen in de buurt. Samen met een hele groep enthousiaste vrijwilligers, van onder andere the Mall, hadden we de kans om het kerstverhaal op een leuke manier te vertellen. Niet zomaar een verhaaltje in de klas, maar een interactieve speurtocht door de buurt waarbij de kinderen rappende engelen ontmoetten, tot de ontdekking kwamen dat koning Herodes het helemaal niet zo goed voorhad met de nieuwgeboren Koning en waarbij ze uiteindelijk zelf de koning onder boegeroep het lokaal uit stuurden.

In samenwerking met de lokale Albert Heijn en met de hulp van vele vrijwilligers werd de grootste pan erwtensoep van Delft neergezet waarbij gesprekken met de buurtbewoners werden aangeknoopt. Een geslaagde dag, waarbij ook mensen konden worden uitgenodigd voor de kerstnachtdienst die in samenwerking met de Mattheuswijkgemeente werd georganiseerd.

Taste! Friday

In onimage005.pngs pand hebben we een ruime huiskamer ingericht voor de buurt: onze Haardkamer. Het is een plek waar met name op vrijdag studenten graag komen om te studeren, moeders en vaders met de kinderen komen spelen, sinds een aantal maanden ook conversatielessen Nederlands gegeven worden voor mensen met Nederlands als tweede taal, er samen gegeten wordt of 's avonds bij de haard verhalen verteld worden. Dit alles terwijl achter de bar vrijwilligers klaarstaan om een lekker kopje koffie of thee klaar te maken en om links en rechts een gesprekje aan te knopen. Dit image006.pngis deze winter uitgebreid met een kleine serie huiskamerconcerten op vrijdagavond door jong talent die op vernieuwende manieren bezig zijn met muziek.  

Omdat we willen dat Taste! toegankelijk en aantrekkelijk is voor iedereen vragen we voor geen enkele dienst of activiteit geld. Bezoekers kunnen geven wat ze het waard vinden of bijvoorbeeld door iets te bakken of een pak koffie te doneren hun bijdrage leveren aan Taste! Ook zijn er sommigen die op een willekeurig moment in week helpen bij het onderhoud van de tuin of praktische klusjes in en om het huis. We zien dat dit een hechte gemeenschap bouwt, die aantrekkelijk is en relevant is voor de buurt.  Heb je hart voor de Voorhof en wat er hier gebeurt? We zijn nog op zoek naar vrijwilligers! Dus kom eens langs op vrijdag en ontdek hoe je ook meer deel kunt gaan worden van onze community.

Taste! Feesten 

Bij Taste! houden we ervan te delen van wat we hebben gekregen. Omdat het geloof in God het mooiste is wat we hebben, delen we dat ook graag. Daarvoor zijn de Taste! Feesten. We hebben er nu twee gehad: één met de prachtige muziek van singer-songwriter David Ahlen, die hier te gast was, en één waarin we op zoek gingen naar lichtpuntjes in de donkere maand december. Iedere eerste zondag van de maand vieren we zo’n Taste! Feest. We beginnen met een relaxed bakje koffie om 16.00 uur. Vanaf 17.00 uur delen we wat van ons geloof – door muziek, gesprek, een moment stilte of op wat voor manier dan ook. Om 18.00 uur eten we met elkaar. Van harte welkom!

Komende maand

image007.pngDe komende weken hopen we u regelmatig te ontmoeten. Ondanks de kou is de buurttuin aan de Roland Holstlaan 751 een fijne plek om even langs te komen. Elke vrijdag bent u welkom in het café. Vrijdag 5 februari is er weer een huiskamerconcert om 20.00u met Rogier Pelgrim. En op vrijdagavond 4 maart worden we meegenomen in de muziekwereld van Daan Verlaan. Van harte welkom (entree op basis van gift; richtprijs €8,50).

Natuurlijk bent u ook van harte uitgenodigd bij de maandelijkse Taste! Feesten op zondagmiddag. De eerstvolgende is op zondagmiddag 7 februari.